fbpx

Yvan

Ik ben Yvan Verougstraete… maar Yvan is prima!

Ik ben een burger, net als u. Ik ben een ondernemer, bezorgd over de toekomst van mijn kinderen. Mijn drijfveer is creëren, verenigen, ondernemen, om de uitdagingen aan te gaan die ik mezelf heb gesteld, zelfs al lijkt dit onmogelijk … Gezien de verschillende crises die we vandaag doormaken, heb ik besloten alles los te laten om over te gaan naar engagement, in plaats van kritiek.

Ik wil mijn visie, mijn energie en mijn ervaring inbrengen om bij te dragen aan de ontwikkeling van een ander model van samenleving, dat duurzamer, rechtvaardiger en menselijker is.

Misschien vraagt u zich af wie deze « Manager van het Jaar » is die heeft besloten de politiek in te gaan?

In enkele zinnen en voorbeelden vindt u hieronder de eerste elementen van het antwoord. Wilt u meer weten? Aarzel niet om naar een evenement te komen dat in de komende maanden wordt georganiseerd, niets is belangrijker dan een ontmoeting « oog in oog ».

Onmogelijk? Uitdaging geaccepteerd!

Als kind werd ik al beschouwd als een « waaghals ». Op mijn rollers of mijn fiets, op het schoolplaats, op het voetbalveld of in de buurt, hield ik ervan het onmogelijke te proberen, de grenzen op te zoeken met mijn vriendengroep. Soms moest ik de prijs betalen, met wat breuken als gevolg. Sindsdien ben ik niet veranderd.

Of het nu in sport is, in het privéleven of op het werk, ik probeer het beste van mezelf te geven om te bereiken waarin ik geloof.

Daarom ben ik ondernemer geworden, daarom, toen ze zeiden dat het creëren van Medi-Market onmogelijk was, motiveerde me dat des te meer…

Daarom wil ik me vandaag engageren, zelfs als sommigen denken dat « het verloren zaak » is.

Daarom heb ik besloten om de lijsttrekker te zijn voor Europese verkiezingen, zelfs als sommigen voorspellen dat het een moeilijke zetel zal zijn om te winnen.

Yvan Medi

Durven en gepassioneerd blijven…

Als ik 1 iets moet onthouden van mijn tijd aan de Vlerick Business School, de bakermat van het Vlaamse ondernemerschap, is hetgeen volgt : om vooruit te gaan, eerst moet DURVEN…

En dat is wat ik sindsdien probeer te doen. Gedurende mijn hele carrière heb ik geweigerd mezelf op te sluiten in het comfort van een gouden kooi; ik kan alleen het beste van mezelf geven als ik gepassioneerd ben en geloof in wat ik doe.

Daarom had ik mezelf een belofte gedaan toen ik bij McKinsey begon: de dag dat ik ‘senior’ word, neem ik ontslag. Dat is wat ik heb gedaan, 3 jaar later, op de dag van mijn benoeming… Ze verklaarden me voor gek.

Daarom besloot ik mijn leidinggevende functie bij Delitraiteur te verlaten toen de aandeelhouder weigerde een productiewerkplaats voor bereide gerechten op te zetten… dus besloot ik het zelf te doen; mijn eerste start-up.

Daarom – en omdat ik ervan overtuigd ben dat niemand onmisbaar is – nam ik ontslag bij TastyFood en Medi-Market zodra ik het gevoel had mijn beste zelf te hebben gegeven, al mijn kwaliteiten, maar ook al mijn gebreken over te hebben gedragen.

Daarom, tot slot, besloot ik mijn voorgebaande ondernemersleven niet voort te zetten. Geconfronteerd met sociale, economische en ecologische uitdagingen was het voor mij niet langer mogelijk om op dezelfde manier door te gaan. Om zin te geven aan mijn parcours moest mijn volgende project op de een of andere manier bijdragen aan de opbouw van een wereld die duurzamer, rechtvaardiger en menselijker is.

Men overleeft een nachtmerrie in de keuken.

Ik ben altijd overtuigd geweest dat je moet vallen om bij te leren… Ik heb flinke klappen gehad, maar heb altijd geprobeerd mijn hoofd koel te houden, nog harder te vechten om te proberen opnieuw te stuiteren.

Of het nu ging om de oprichting van mijn eerste bedrijf, Divine Cuisine, gelanceerd met sterren in de ogen. Al snel… werd alles een nachtmerrie. Grote eenzame momenten waarin ik me afvroeg hoe ik de salarissen van mijn medewerkers zou betalen. Van de productielijn tot de teams die zorgen voor de levering deelde ik alles met hen. Dit stelde me in staat om duizend verschillende beroepen te leren, naast hen, solidair in de kou van de koelcellen. Ik kon ze niet in de steek laten. Langzaamaan, door vastberadenheid en opoffering, is het bedrijf sterker geworden, heeft het de beproevingen overwonnen en is het gegroeid om zijn toekomst veilig te stellen.

Of het nu ging om de opening van de eerste Medi-Market toen sommige apothekers en leveranciers een boycot van onze winkel organiseerden en tientallen gerechtelijke procedures startten… Het was alleen omdat we, met het hele team, weigerden ons neer te leggen, omdat we ervan overtuigd waren dat « het toegankelijker maken van medicijnen zinvol was », dat we het avontuur konden verlengen en uiteindelijk een manier vonden om het obstakel te overwinnen.

Yvan Entrepot

Succes is een beetje talent, nogal wat geluk en veel zweet!

Alleen heeft het geen zin

Het succes van een bedrijf is het succes van allen die er dagelijks aan bijdragen. Toen ik in 2019 werd uitgeroepen tot « Manager van het Jaar », was dat vooral de bekroning van een collectief en menselijk avontuur.

Gezien de omvang van de maatschappelijke uitdagingen die we moeten aangaan, zal ik natuurlijk niet alles alleen kunnen doen. Ik werd al snel aangetrokken door de aanpak van de nieuwe beweging Les Engagés. Ik vond dezelfde ingrediënten en waarden in hun manifest die mijn persoonlijke overwegingen bezielen. Daarom besloot ik me erin te investeren, en ik werd er zeer goed ontvangen.

Ik ben er trots op vandaag de kleuren te dragen die een nieuwe manier om aan politiek te doen belichamen. Ik ben echter overtuigd dat partijen geen voetbalclubs zijn en dat kiezers zich niet als « supporters » moeten gedragen. Geen enkele partij kan het alleen doen. Om hieruit te komen, zullen we samen moeten werken ten dienste van het algemeen belang en niet alleen voor het voordeel van een deel van de bevolking. De polarisatie in de politieke wereld is een stille ramp voor de democratie. Het is een gif dat alles verlamt en ons recht op de muur leidt.

Equipe Yvan Medi Market